Winnö IF 2014

Winnö IF 2014

torsdag 22 mars 2012

Tränartipset

Här kommer vår tränare Håkan Hellbergs tips för årets serie.

Div 6 Nö 2012
Att tippa en serie är alltid vanskligt, man trampar alltid någon på tårna och bjuder på lite tändvätska, men det får man väl ta :)
Årets "supersexa" ser betydligt jämnare ut än ifjol, på det sättet att det inte finns några enorma favoriter (läs Önnestad och Yngsjö) inte heller något givet jumbo lag (läs Skepparslöv)
Från femman hittar vi Kiaby och Viby, där känns Viby något bättre än ifjol och får väl därför vara ganska beredda på att bli topptippade av de flesta och min givna kandidat till första platsen, dock får man kämpa ordentligt för det!
Kiaby verkar ha tappat några lirare, men kommer säkert vara där på övre halvan. Från Göingessexa hämtar vi in Hjärsås och Sibbhult, vet ganska lite om dem, men ingen har väl kunnat undgå Patrik Isaksson övergång från Glimåkra, han är god för +25 mål och kommer vara en bidragande orsak till att även Hjärsås håller till på övre delen, Sibbhult då ? Avancemang i Dm, dock i en ganska svag grupp, men bör inte underskattas. Tror inte de har bredden att vara med hela säsongen men någon risk för degradering tror jag inte!
Från Sjuan hittar vi Knislinge, Kamp och Österslöv. Ett lag som säkert kommer överraska är Kamp, med massor av rutin kommer man klara sig kvar utan större problem, Hafström Bröderna? kommer leverera mål ! Knislinge vår premiär motståndare, med Stefan vid rodret, de har ett ungt lag, är nog väldigt beroende av en bra start annars kan det bli ett jobbigt år, tyvärr Stefan, Knislinge är min kvalkandidat, men tror dock de tar tillräckligt med poäng för att slippa kvalet ändå!
Österslöv är min första kandidat till ett tråkigt steg tillbaka i Sjuan, man kvalade upp ifjol och känns som den svagaste nykomlingen...
Kvar från tidigare "supersexa" är Näsby, Bois, Rinkaby, Köpinge och då Winnö IF förstås. Både Näsby och Bois fick kvala uppåt ifjol, väl där var Näsby närmst, tror även att Näsby iår kommer vara med och kriga i topp fyra, Bois tapp av David Lindborg blir kännbart framåt, övre halvan känns givet men tror inte det räcker till kval iår! Rinkaby har tappat John Beck, en massa mål och en duktig spelare, visst har man ersatt med Kenneth Fredriksson men han är inte av samma kaliber, jag tror tyvärr att Rinkaby får kriga för sin excistens i sexan och iår klarar man inte det. Köpinge gjorde en grym vår ifjol, fick sedan för mig att liksom Venestad man tappade folk och gick sämre på hösten. Tror Köpinge får det jobbigt men löser det ändå, nedrehalvan.
Winnö IF, som vanligt blir man lite tillbakadragen när man ska tippa sig själv, målsättning övrehalvan tror jag vi kan infria om försvarsspelet fungerar. Försäsongen har visat på lovande spel och med lyhörda spelare som tränar ofta, blir det enklare att få sina nya ideer att bli verklighet på planen! Jag tippar oss som sexa!
Tabellen
Viby
----------
Hjärsås
Kiaby
----------
Näsby
Bois
Winnö IF
Sibbhult
Kamp
G.Köpinge
-----------
Ifk Knislinge
------------
Rinkaby
Österslöv
Notera att serien blir så jämn att lag fyra inte får kvala pga för lite poäng, och att tian slipper kvala pga fler poäng än övriga tior.
Håkan Hellberg Winnö IF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar